本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2020-09-29到2020-12-31
本篇答案更新状态:已完结

Chapter 7 Language in Use Test for Chapter 7

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:_____ is the study of how speakers of a language use sentences to effect successful communication.
选项:
A:Semantics
B:Pragmatics
C:Sociolinguistics
D:Psycholinguistics
答案: 【Pragmatics

2、 问题:______ covers the study of language use in relation to context, and in particular the study of linguistic communication.
选项:
A:Semantics
B:Pragmatics
C:Sociolinguistics
D:Stylistics
答案: 【Pragmatics

3、 问题:______ found that natural language had its own logic and conclude cooperative Principle.
选项:
A:John Austin
B:John Firth
C:Paul Grice
D:William Jones
答案: 【Paul Grice

4、 问题:___ does not study meaning in isolation, but in context.
选项:
A:Pragmatics
B:Semantics
C:Sense relations
D:Concept
答案: 【Pragmatics

5、 问题:The meaning of language was considered as something _ in traditional semantics.
选项:
A:contextual
B:behaviouristic
C:intrinsic
D:logical
答案: 【intrinsic

6、 问题:What essentially distinguishes semantics and pragmatics is whether in the study of meaning ___ is considered.
选项:
A:reference
B:speech act
C:practical usage
D:context
答案: 【context

7、 问题:A sentence is a ___ concept, and the meaning of a sentence is often studied in isolation.
选项:
A:pragmatic
B:grammatical
C:mental
D:conceptual
答案: 【grammatical

8、 问题:If we think of a sentence as what people actually utter in the course of communication, it becomes a(n) ___.
选项:
A:constative
B:directive
C:utterance
D:expressive
答案: 【utterance

9、 问题:Which of the following is true?
选项:
A:Utterances usually do not take the form of sentences.
B:Some utterances cannot be restored to complete sentences.
C:No utterances can take the form of sentences.
D:All utterances can be restored to complete sentences.
答案: 【Some utterances cannot be restored to complete sentences.

10、 问题:Speech act theory did not come into being until ____.
选项:
A:in the late 50’s of the 20the century
B:in the early 1950’s
C:in the late 1960’s
D:in the early 21st century.
答案: 【in the late 50’s of the 20the century

11、 问题: ____ is the act performed by or resulting from saying something; it is the consequence of, or the change brought about by the utterance.
选项:
A:A locutionary act
B:An illocutionary act
C:A perlocutionary act
D:A performative act
答案: 【A perlocutionary act

12、 问题:According to Searle, the illocutionary point of the representative is ______.
选项:
A:to get the hearer to do something
B:to commit the speaker to something’s being the case
C:to commit the speaker to some future course of action
D:to express the feelings or attitude towards an existing state of affairs.
答案: 【to commit the speaker to something’s being the case

13、 问题:____ is advanced by Paul Grice.
选项:
A:Cooperative Principle
B:Politeness Principle
C:The General Principle of Universal Grammar
D:Adjacency Principle
答案: 【Cooperative Principle

14、 问题:When any of the maxims under the cooperative principle is flouted, _ might arise.
选项:
A:impoliteness
B:contradictions
C:mutual understanding
D:conversational implicature
答案: 【conversational implicature

15、 问题:___ found that natural language had its own logic and thus concluded the famous Cooperative Principle.
选项:
A:John Austin
B:John Firth
C:Paul Grice
D:William Jones
答案: 【Paul Grice

16、 问题:As far as the sentence “My bag is heavy” is concerned, linguists of pragmatics are more interested in its ______ meaning.
选项:
A:literal
B:logical
C:utterance
D:sentence
答案: 【utterance

17、 问题:A: What do you think of Mr. Zhang? B: A fine day, isn’t it? In the dialogue between A and B, B’s answer flouts which of the four maxims of CP?
选项:
A:The maxim of quantity
B:The maxim of quality
C:The maxim of manner
D:The maxim of relation
答案: 【The maxim of relation

18、 问题: If the context of use is considered, the study is being carried out in the area of pragmatics.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

19、 问题:A locutionary act is the act of expressing the speakers intention.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

20、 问题:The language systems and thought are joined through meaning and ideas.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

21、 问题:When performing an illocutionary act of representative, the speaker is making astatement or giving a description which he himself believes to be true.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

22、 问题:Pragmatics is by and large complementary with semantics.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

23、 问题:One performative verb may be performing the type of act suggested by another performative verb.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

24、 问题:All words can be used to convey conversational implicatures.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

25、 问题:Whenever one fails to fulfill a conversational maxim, one fails to observe the Cooperative Principle altogether.
选项:
A:正确

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群685849267反馈
需要期末答案的同学可加入Q群685849267购买