02 The Market Forces of Supply and Demand Ch2-Quiz

1、 问题:In a perfectly competitive market,
选项:
A:advertising is widely used to influence demand and price.
B:firms are price takers rather than price makers.
C:firms produce a small number of differentiated products.
D:a small number of firms produce an identical product.
答案: 【firms are price takers rather than price makers.

2、 问题:The amount of a good or service that buyers would be willing and able to purchase at a specific price is known as
选项:
A:quantity demanded.
B:demand.
C:supply.
D:quantity supplied.
答案: 【quantity demanded.

3、 问题:The demand curve for Beanie Baby dolls shows the quantity of dolls demanded
选项:
A:by suppliers of those dolls.
B:at the equilibrium price for Beanie Baby dolls.
C:a. at each level of income.
D:at each possible price of Beanie Baby dolls.
答案: 【at each possible price of Beanie Baby dolls.

4、 问题:Which of the following are the best examples of substitute goods?
选项:
A:Personal computers and computer software programs.
B:Milk and cookies.
C:IBM and HP personal computers.
D:Hot dogs and mustard.
答案: 【IBM and HP personal computers.

5、 问题:Which of the following sets of goods are most likely to be complementary goods?
选项:
A:Shoes and pizza.
B:Automobiles and computers.
C:Baseballs and baseball gloves.
D:Football tickets and baseball tickets.
答案: 【Baseballs and baseball gloves.

6、 问题:An increase in the number of tomato producers will
选项:
A:increase market supply because the price of tomatoes will rise.
B:increase market supply because market demand will increase as more tomatoes are produced.
C:increase market supply because market supply is the sum of all individual tomato producers’ supply curves.
D:increase market demand but leave market supply unchanged.
答案: 【increase market supply because market supply is the sum of all individual tomato producers’ supply curves.

7、 问题:Suppose that the demand for apples increased more than the supply of apples increased. The net effect of these two changes would be a(n)
选项:
A:increase in the equilibrium price and a decrease in the equilibrium quantity.
B:increase in the equilibrium price and an increase in the equilibrium quantity.
C:decrease in the equilibrium price and an increase in the equilibrium quantity.
D:decrease in the equilibrium price and a decrease in the equilibrium quantity.
答案: 【increase in the equilibrium price and an increase in the equilibrium quantity.

8、 问题:Given this data, the equilibrium price and quantity of CD players are
QUANTITY QUANTITY
PRICE DEMANDED SUPPLIED
(units per week) (units per week)
$100 1,000 100
$150 900 300
$200 800 500
$250 600 600
$300 300 650
选项:
A:$150 and 300 players.
B:$200 and 800 players.
C:$250 and 600 players.
D:$300 and 650 players.
答案: 【$250 and 600 players.

付费阅读
本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如遇卡顿闪退请更换一个浏览器即可打开
有任何疑问及时加Q群售后群
685849267反馈