第一章:导论 Chapter one: Introduction 单元测验

1、 问题:”For changing manners and altering customs, there is nothing better than music. “Who said that?
选项:
A:Lao-tzu (Laozi)
B:Zhuangzi
C:Confucius
D:Mengzi
答案: 【Confucius

2、 问题:The story of the Chinese music scale is concerned about which emperor in china.
选项:
A:Emperor HuangDi
B:Emperor Qin Shi Huang
C:Emperor Kangxi
D:Emperor Qianlong
答案: 【Emperor HuangDi

3、 问题:In Chinese legend whose name means “the ruler of music”.
选项:
A:Fhu Shi
B:Linlun
C:Zhuzaiyu
D:Xiaoyoumei
答案: 【Linlun

4、 问题:Chinese musical scale is a ____scale
选项:
A:heptatonic
B:monophonic
C:pentatonic
D:harmony
答案: 【pentatonic

5、 问题:Chinese musical system is thought to be __
选项:
A:horizontal
B:vertical
C:parallel
D:melody
答案: 【horizontal

6、 问题:Youban means ___
选项:
A:The meter having beats
B: The meter having no beats
C:Flexible beats
D:Moving beats
答案: 【The meter having beats

7、 问题:”Dayinxisheng “belongs to whose philosophical view towards music?
选项:
A:Confucianism
B:Taoism
C:Buddism
D:Zen
答案: 【Taoism

8、 问题:”Lofty Mountains and Flowing Water” was a very famous guqin piece.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

9、 问题:Sanban means “come loose” or “not hold together”.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

10、 问题:”Yaosheng” means fixed tone
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

第二章 :中国民歌 Chapter Two: Chinese Folk Songs 单元测试

1、 问题:Which dynasty set up Yuefu?
选项:
A: Han Dynasty
B:Qin Dynasty
C: Zhou Dynasty
D:Shang Dynasty
答案: 【Qin Dynasty

2、 问题:Where was the birth place of Kunqu Opera?
选项:
A: Kunshan Jiangsu
B:Cangnan Wenzhou
C:Jiaxing Zhejiang
D:Ningbo Zhejiang
答案: 【 Kunshan Jiangsu

3、 问题:What kind of work song is sung as sailing a boat and catching fish?
选项:
A:Project work song
B:Wharf work song
C:Fishing-boat work song
D:Tea-picking work song
答案: 【Fishing-boat work song

4、 问题:Folk song of ethnic Han can be divided into
选项:
A:Work song, mountain song and children’s folk
B: Minor, mountain song and scholar music
C:Work song, mountain song and minor
D:Work song, mountain song and major
答案: 【Work song, mountain song and minor

付费阅读
本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如遇卡顿闪退请更换一个浏览器即可打开
有任何疑问及时加Q群售后群
685849267反馈