本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-09-13到2021-11-30
本篇答案更新状态:每5天更新一次

第一章:导论 Chapter one: Introduction 单元测验

1、 问题:”For changing manners and altering customs, there is nothing better than music. “Who said that?
选项:
A:Lao-tzu (Laozi)
B:Zhuangzi
C:Confucius
D:Mengzi
答案: 【Confucius

2、 问题:The story of the Chinese music scale is concerned about which emperor in china.
选项:
A:Emperor HuangDi
B:Emperor Qin Shi Huang
C:Emperor Kangxi
D:Emperor Qianlong
答案: 【Emperor HuangDi

3、 问题:In Chinese legend whose name means “the ruler of music”.
选项:
A:Fhu Shi
B:Linlun
C:Zhuzaiyu
D:Xiaoyoumei
答案: 【Linlun

4、 问题:Chinese musical scale is a ____scale
选项:
A:heptatonic
B:monophonic
C:pentatonic
D:harmony
答案: 【pentatonic

5、 问题:Chinese musical system is thought to be __
选项:
A:horizontal
B:vertical
C:parallel
D:melody
答案: 【horizontal

6、 问题:Youban means ___
选项:
A:The meter having beats
B: The meter having no beats
C:Flexible beats
D:Moving beats
答案: 【The meter having beats

7、 问题:”Dayinxisheng “belongs to whose philosophical view towards music?
选项:
A:Confucianism
B:Taoism
C:Buddism
D:Zen
答案: 【Taoism

8、 问题:”Lofty Mountains and Flowing Water” was a very famous guqin piece.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

9、 问题:Sanban means “come loose” or “not hold together”.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

10、 问题:”Yaosheng” means fixed tone
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

第二章 :中国民歌 Chapter Two: Chinese Folk Songs 单元测试

1、 问题:Which dynasty set up Yuefu?
选项:
A: Han Dynasty
B:Qin Dynasty
C: Zhou Dynasty
D:Shang Dynasty
答案: 【Qin Dynasty

2、 问题:Where was the birth place of Kunqu Opera?
选项:
A: Kunshan Jiangsu
B:Cangnan Wenzhou
C:Jiaxing Zhejiang
D:Ningbo Zhejiang
答案: 【 Kunshan Jiangsu

3、 问题:What kind of work song is sung as sailing a boat and catching fish?
选项:
A:Project work song
B:Wharf work song
C:Fishing-boat work song
D:Tea-picking work song
答案: 【Fishing-boat work song

4、 问题:Folk song of ethnic Han can be divided into
选项:
A:Work song, mountain song and children’s folk
B: Minor, mountain song and scholar music
C:Work song, mountain song and minor
D:Work song, mountain song and major
答案: 【Work song, mountain song and minor

5、 问题:Where does the minor “riddle song” come from ?
选项:
A:Yunnan
B:Sichuan
C:Guangxi
D:Zhejiang
答案: 【Yunnan

6、 问题:People from which province call the folk song as a Tune of Mountain Climbing?
选项:
A: Shanxi
B: Inner Mongolia
C:Shaanxi
D:Zhejiang
答案: 【 Inner Mongolia

7、 问题:When Pear Garden(Liyuan) was established as the institution to manage singing and performance in China?
选项:
A:Tang Dynasty
B:Sui Dynasty
C: Ming Dynasty
D:Shang Dynasty
答案: 【Tang Dynasty

8、 问题:“Xintianyou” is the appellation of folk song by Shanxi people
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

9、 问题:Chuanjiang Boat man Work Song is one of representative tracks of fishing-boat work song
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

10、 问题:Jasmine Flower is the first Chinese folk song spread to the overseas
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

第三章: 中国戏曲 Chapter Three : Chinese opera 单元测试

1、 问题: The earliest history of Traditional Chinese Opera could be traced back to the “Jiaodi Opera” in the ( )
选项:
A:Han Dynast
B:Qin Dynasty
C: Zhou Dynast
D:Tang Dynasty
答案: 【Han Dynast

2、 问题: Zaju of Song Dynasty included ( ), Zaju Opera and Sanduan
选项:
A:Non-dramatic song
B: Yinzi
C:Yanduan
D:Pingduan
答案: 【Yanduan

3、 问题:Four masters of Yuan verse included ( ), Wang Shifu, Ma Zhiyuan and Bai Pu.
选项:
A:Tang Xianzu
B: Wei Liangfu
C:Guan Hanqing
D:Bai Yunpeng
答案: 【Guan Hanqing

4、 问题:The representative works of Wang Shifu was ( )
选项:
A:Romance of the Western Chamber
B:Snow in Midsummer
C:Autumn in the Han Palace
D:Spring Water

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群685849267反馈
需要期末答案的同学可加入Q群685849267购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注